Opening Inleefhuis voor jongeren en nieuwkomers

EDEGEM – Gisteren donderdag 25 januari 2018 was er de opening  van het inleefhuis in de gemeente Edegem ter hoogte van de voormalige administratieve gebouwen aan de Kontichstraat 48.

Het OCMW Edegem zal er met enkele OCMW’s uit de regio een ingerichte woning aanbieden waar jongeren en nieuwkomers via een interactief budgetspel leren omgaan met geld. Jongeren uit de derde graad maken er op een toegankelijke manier kennis met de financiële kant van ons dagelijks leven. Daarnaast is het Inleefhuis in Edegem als allereerste Inleefhuis ook specifiek gericht op nieuwkomers. Ook zij moeten soms nog kennismaken met de financiële realiteit in ons land.

Tijdens de maanden februari en maart van dit jaar zullen een 25-tal opgeleide vrijwilligers de jongeren en nieuwkomers rondleiden door acht ruimtes van het Berkenhof die ingericht zijn als een modale woning. Ze doorlopen samen met hen een interactief spel op een tablet. De deelnemers kiezen een beroep en een bijhorend budget. Tijdens de rondleiding maken ze een aantal keuzes en merken ze welke effecten die hebben op hun budget. Momenteel schreven er al 271 leerlingen in zeggen ze in de gemeente Edegem. En daar zullen er zeker nog bijkomen.

Lokale radio Frekwent was bij de opening en we hadden er een korte babbel met de voorzitster van het OCMW Edegem en Schepen Mevr Brigitte Goris. Herbeluister het interview hier.