Openluchtkwis onder de Vlindertent in de Schorre

Op vrijdagavond 2 september organiseert vzw S.P.E. (ook de mensen achter bvb de fotowandelzoektocht te Schelle en de Pertsgadquiz) voor het eerst een openluchtquiz.

Het idee ontsproot in coronatijden toen binnenevenementen uit den boze waren en de mensen van S.P.E. oplossingen zochten om de bevolking alsnog vormen van ontspanning aan te kunnen bieden. Ondanks het openluchtkarakter kon en mocht volgens de in het verleden geldende maatregelen een openluchtkwis blijkbaar voorheen ook niet georganiseerd worden.

In het najaar van 2021 vonden de beheerders van het Provinciaal Domein De Schorre te Boom en de vzw S.P.E. mekaar, en werd beslist het terrein onder de Vlindertent van De Schorre (waar destijds ook De Warmste Week zijn thuishaven vond) met een openluchtquiz een nog niet op de evenementenlijst van het Provinciaal Domein voorkomende organisatievorm te bezorgen.

De organisatie geeft de kwis een D-label mee, wat in quizmiddens betekent dat ook de huis-, tuin- en keukenkwissers hun gading moeten kunnen vinden in de gestelde vragen.

De deelnemende teams, die maximaal uit vijf personen kunnen bestaan, krijgen vragen voorgeschoteld over thema’s zoals actualiteit, sport, media, cultuur, eten en drinken, fauna en flora, aardrijkskunde, geschiedenis, muziek, … alsook enkele rondes met een twist waarin hints en rode draden de wakkere kwissers kunnen helpen om via een om- of binnenweg 😉 aan het juiste antwoord te komen. Enkele droedels en een fotoronde vervolledigen het aanbod en garanderen een gevulde avond in- en ontspanning.

Deelname kost 25 euro per ploeg.

Inschrijven kan via de website jan

De organisatie gaat er van uit dat ze maximaal 50 teams kunnen onderbrengen onder de Vlindertent.

%d bloggers liken dit: