Opnieuw Code Oranje en noodnummer  1722 geactiveerd

REGIO – Neem maatregelen tegen de storm met zware rukwinden waarschuwt het KMI. Terwijl we de vorige keer in onze zuidrandregio nog net voor een deel konden ontsnappen van de echt zwaarste rukwinden zou het vandaag misschien wel eens prijs kunnen zijn.

Vannacht was het al erg ontstuimig in onze regio, maar deze ochtend moet de zwaarste storm nog komen tussen 8 en 12u waarschuwt het KMI. Met rukwinden tussen 80 en 100 km/u en zelfs nog iets daarboven is het best dat iedereen maatregelen neemt. Ook de gemeenten en steden in de zuidrand geven het goede voorbeeld en sluiten parken en bosrijke gebieden.

In Kontich zijn preventief alle parken en bossen afgesloten. Hetzelfde nieuws bereikte ons uit de gemeente Boechout waar ze de Holleweg al afgesloten hebben. Ook in de stad Lier wordt gevraagd om zeker tot vanmiddag de stadsvesten, het stadspark en de begraafplaats Kloosterheide te vermijden. En ook verder in de provincie Antwerpen sluiten ze parken en bosrijke gebieden af en vragen de inwoners om vandaag deze plaatsen te vermijden.

Door deze zware storm heeft de FOD Binnenlandse zaken het noodnummer 1722 opnieuw geactiveerd. Enkel op dit nummer kan U terecht voor stormschade en mogelijke wateroverlast te melden.

Ook lokale radio Frekwent zal opnieuw alles in de gaten houden voor onze luisteraars en de problemen posten op website en facebook indien nodig. Vanmiddag rond 12u zou het ergste van de storm moeten voorbij zijn en wordt alles opnieuw bekeken voor de volgende uren.

%d bloggers liken dit: