Opnieuw een kindergemeenteraad in Aartselaar

Aartselaar – Gisteren op maandagavond was het druk in het gemeentehuis van Aartselaar. Er was de installatie van de nieuwe kindergemeenteraad en meteen ook de verkiezing van een nieuwe kinderburgemeester en kinderschepen.

De kindergemeenteraad in de gemeente Aartselaar zal de komende maanden een aantal keer bij elkaar komen en de nodige beslissingen nemen na uiteraard ook een debat. Het is niet de eerste keer dat men dit doet in de gemeente Aartselaar en zo zaten er gisteren acht nieuwe gezichten bij de 13 verkozenen. Na de voorstelling van deze 13 kinderen en uiteraard hun eedaflegging was er de verkiezing voor de nieuwe burgemeester en schepen.

De nieuwe kinderburgemeester in de gemeente Aartselaar werd de 11 jarige Anne-Fleur Van der Steen. Zij behaalde de meeste stemmen en volgt als burgemeester Sebbe Goetstouwers op die nog wel in de raad zal zetelen maar geen kandidaat burgemeester meer was. En dan was er de aanstelling van de kinderschepen. Hiervoor waren gisteren zelfs 2 stemronden nodig. Uiteindelijk ging de eer naar de 11 jarige Kobe Vromman die burgemeester Anne-Fleur zeker zal bijstaan. Beide zitten trouwens ook in dezelfde klas op school.

De volgende kindergemeenteraden in Aartselaar zullen gehouden worden op 5 februari – 19 maart  en 11 juni 2018 telkens om 16u. Benieuwd wat er allemaal zal beslist worden zei ook burgemeester Sophie De Wit die de 50 aanwezigen nadien uitnodigde voor een schitterende receptie. Wij van de lokale radio Frekwent voor de zuidrand van Antwerpen waren er gisteren bij en hadden een babbel met de nieuwe kinderburgemeester in de gemeente Aartselaar.

%d bloggers liken dit: