Oude rijkswachtkazerne moet wijken voor nieuwbouwproject met wijkkantoor

De hoek van de Duffelsesteenweg met de Koningin Astridlaan moet er binnenkort totaal anders uitzien. De politiezone Hekla wil de oude rijkswachtkazerne omvormen tot nieuwbouw project met wijkkantoor.

De politiezone Hekla (Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar) is eigenaar van de grond waarop de gebouwen staan van de voormalige rijkswachtkazerne, ook wel Romeo-site genoemd. De hoek ligt er verlaten bij, maar daar wil de beleidsploeg van de politiezone iets aan veranderen. “Uit een onderzoek binnen Hekla blijkt dat de site voor onze werking geen strategisch nut meer heeft. In een privaat-publieke samenwerking gaan we met deze grond de markt op om de site te herontwikkelen”, vertelt Koen Metsu als voorzitter van de politieraad.

De politiezone gaat dus op zoek naar een bouwpromotor die het terrein wil invullen. Het ligt helemaal nog niet vast hoe de site er in de toekomst gaat uitzien en wat er precies gaat komen, maar enkele zaken zijn wel duidelijk. “Er komt zeker een wijkkantoor voor de politie van Kontich. Voor de gehele invulling laten we momenteel een haalbaarheidsstudie uitvoeren om de mogelijkheden voor dit terrein in kaart te brengen. Als politiezone willen we uiteraard zoveel mogelijk aan het project verdienen, want we kunnen maar één keer de markt op met deze grond.”

“Voor deze nieuwbouw overleggen we zeer nauw met de gemeente Kontich. We zullen eveneens bespreken wat de noden van de gemeente nog zijn op het vlak van sociale woningbouw. Daarnaast zullen we de vraag rond de duurzaamheidsprinicipes zeker opnemen in onze studies”, reageert Metsu.

%d bloggers liken dit: