Overvaller van bakkerij Nadia van vanochtend beticht van moordpoging

WILRIJK – Bakkerij Nadia in de Jules Draeyersstraat in Wilrijk kreeg vanochtend het bezoek van een overvaller. Een man had een mes op zak en stak Katja De Wilde (40), de dochter van eigenaar Theo, in de hals. Gelukkig viel alles mee. Zij moet nog tot morgen in observatie blijven in het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk maar alles had veel dramatischer kunnen aflopen.

Theo De Wilde (62): ‘Om half zeven gaat onze zaak open. Getuigen vertelden toen al dat een verdachte buiten onze winkel aan het observeren was. Hij wachtte tot de eerste klanten de zaak hadden verlaten en sloeg dan, om 6u45, toe. Eerst probeerde hij achter de toonbank te gaan maar mijn dochter verhinderde dat. Ze kreeg een messteek in de hals en hij ging er met de inhoud van de kassa – zowat 400 euro aan wisselgeld – vandoor. Daarop ging hij met Katja naar achter waar hij haar dwong om haar handtas open te maken. Daar maakte hij 300 euro buit.’

De verdachte sloeg vervolgens op de vlucht. ‘Volgens de politie gaat het bijna zeker om een drugsverslaafde die wellicht dringend geld nodig had. Professionelen dreigen meestal wel met een wapen maar gaan niet zo gewelddadig te werk. Nu, indien hij wordt aangehouden dan zal de straf niet mals zijn. Hij zal worden aangeklaagd voor poging tot moord. Indien de steek één centimeter meer naar links was geweest zou ze het niet hebben overleefd.‘

Er werd nog een tweede vrouw naar het ziekenhuis overgebracht. Het ging om een klant die alles heeft zien gebeuren en die ter plaatse een aanval van hyperventilatie kreeg. Zij werd onderzocht in het UZA Edegem maar mag allicht vandaag nog naar huis. Voor haar werd er, net als voor de Katja De Wilde, opvang voorzien door slachtofferhulp.
Bakkerij Nadia is al twintig jaar gevestigd in Wilrijk. Nog nooit werden ze er geconfronteerd met een overval maar de bakkerij brandde drie jaar geleden wel af. Dezelfde eigenaar heeft al 43 jaar een gelijknamige zaak aan de Helenboslaan in Aartselaar. Ook daar deed zich nooit eerder een incident voor.

Nadat de federale gerechtelijke politie sporenonderzoek had gedaan, ging de zaak om 12u30 opnieuw open. (EM)