Paasworpen in de zuidrand

BORSBEEK/KONTICH – Ook in onze Zuidrand van Antwerpen vieren we Pasen op een gepaste manier. Lokale radio Frekwent blikt vooruit op 2 gemeenten waar je nu zaterdag, 31 maart 2018, heen kan om met de kids paaseieren te rapen.

In Borsbeek organiseert de jeugdraad op zaterdagvoormiddag een paaseierenzoektocht. De kinderen kunnen terecht in het gemeentepark aan De Robianostraat tussen 10 en 12u om paaseieren te zoeken of een Selfie met de Paashaas.

Aan de ouders en of grootouders die meekomen wordt gevraagd om niet mee te zoeken en vooral te genieten van de zoektocht van hun kids. Meer informatie hierover is te vinden op het tel 03/320 94 21 of via een mail naar vrijetijdenwelzijn@borsbeek.be.

Op zaterdag in de namiddag is er dan de jaarlijks terugkerende Paasworp in het gemeentepark in de gemeente Kontich. Deze Paasworp wordt traditiegetrouw ingericht door de winkel en Handelarenvereniging VANK. Hier worden eitjes gegooid vanuit een brandladder en worden de kinderen per leeftijdscategorie verzocht om de eitjes op te vangen.

Voor de allerkleinsten is er een speciaal plekje in het gemeentepark voorzien. Zij kunnen naar hartelust eitjes rapen maar ook versnaperingen en zakjes gevuld met snoep. De Paasworp in de gemeente Kontich zorgt jaarlijks voor honderden toeschouwers en wordt gehouden tussen 15 en 17u30. Meer info hiervoor is terug te vinden via mail naar info@vankkontich.be.