Parklokaal Boechout krijgt 8 909 euro subsidie voor brandveiligheidswerken

BOECHOUT – 73 jeugdverblijven in Vlaanderen krijgen in totaal 1 500 000 euro subsidies om hun verblijf moderner, gezinsvriendelijker en/of brandveiliger te maken voor een breder publiek. Daaronder het Parklokaal in Boechout.

Vakantie is nog niet voor elke jongere in Vlaanderen vanzelfsprekend. Ook grote (school)groepen of jeugdbewegingen stuiten bij het maken van vakantieplannen vaak nog op drempels. De Toerisme voor Allen-subsidies helpen de uitbaters van jeugdverblijven om de nodige investeringen te doen.

In het voorjaar 2019 organiseerde Toerisme Vlaanderen voor de vijftiende keer op rij een subsidieoproep voor uitbaters van Toerisme voor Allen-verblijven. Jeugdverblijven hebben vaak aanpassingen nodig om maximaal te kunnen inspelen op de noden en verwachtingen van hun jonge gasten. Deze gerichte financiƫle steun helpt de uitbaters van jeugdverblijven om de nodige investeringen te maken.

Definitief en principieel erkende jeugdverblijven konden een subsidie krijgen van maximaal 40 procent van de kosten in het kader van brandveiligheidswerken, moderniseringswerken en/of infrastructuurprojecten die de kind-vriendelijkheid van het verblijf verhogen.

Parklokaal Boechout krijgt 8 909 euro. Het is de bedoeling dat de Scouts Sint-Bavo naar daar verhuizen. Het verbouwingsproject is volop aan de gang. Het zal worden opengesteld voor andere verenigingen, groepen of als jeugdverblijf. (EM / Foto Toerisme Vlaanderen)

%d bloggers liken dit: