Parochiezaal Sint-Rita loopt vol voor de Volkssportavond van de KWB

KONTICH – Erg veel volk gisterenavond in de parochiezaal onder de Sint-Ritakerk in Kontich voor een Volkssportavond die er al voor de 35ste keer werd georganiseerd. Op deze volkssportavond gingen de GSM’s even aan de kant bij de kids en volwassenen en iedereen komt er meedoen met deze typische volksspelen. Een rolbiljart, een sjoelbak, een tonspel,  een mannetjesspel en een stangenbiljart hielden hier heel veel mensen een hele avond bezig.

‘Vroeger was er jaarlijks een bal of dansavond’, vertelt voorzitter Luc Hellemans. ‘Maar bij momenten konden de mensen elkaar niet meer verstaan wanneer ze een rustige babbel wilden hebben. Het bal hebben we afgevoerd en deze volkssportavond is in de plaats gekomen.’

Met succes. Gisteren zat de zaal opnieuw helemaal vol. ‘Mensen die willen meespelen kunnen van het ene spel naar het andere en daarbij gaan we op zoek naar onze Volkssportkampioen.’ De vele buren, die gezellig tussen pot en pint een babbel wilden doen, konden aan de klaarstaande tafeltjes of de toog terecht.

Regioradio Zuidrand ging een kijkje nemen op deze schitterende avond en vroeg aan voorzitter Luc Hellemans wat KWB Sint-Rita nog allemaal organiseert.

 

https://soundcloud.com/user-453727279/volkssportavond-sint-rita-interview-luc-hellemans

%d bloggers liken dit: