Participatieproject lokt heel wat volk naar het stadsplein

MORTSEL – Donderdag 5 april 2018 klokslag 15.30u loeide opnieuw de oorlogssirene in de stad Mortsel en nu exact 75j later nog viel het leven voor vele mensen toch heel even stil bij het horen van deze sirene.

Heel wat volk op het stadsplein in Mortsel draaiden opnieuw hun hoofden de lucht in en daarbij was maar één ding van tel. Wat hier 75j geleden gebeurd is met een dramatisch resultaat van 936 dodelijke slachtoffers en zovele gewonden mag nooit meer gebeuren. Neen, nooit meer oorlog. Dat moet voor iedereen duidelijk zijn vertelde men ons in een anders zo levendige en drukke stad Mortsel. Het werd een moment dat iedereen beroerde en kippenvel deed krijgen.

Het participatieproject Geef hen een plaats in je hart met fotodoosjes van elk van de dodelijke slachtoffers van 5 april 1943 lokte gisteren veel volk en geïnteresseerde mensen naar het stadsplein in Mortsel. Deze fotodoosjes werden meegenomen naar huis en zullen nadien een plaats krijgen in het paviljoen aan het vernieuwde erepark op de begraafplaats van Mortsel dat morgen zal worden ingehuldigd.

De stad Mortsel trok heel wat geld uit om deze 75 jarige herdenking op een geweldige manier te laten verlopen. En ook daar erg veel respect voor vertelde ons iemand in de stad.

Lokale radio Frekwent was erbij en had een korte babbel met burgemeester Erik Broeckx op het stadsplein van Mortsel.

%d bloggers liken dit: