Patricia Beyens stelt schilderijen en grafiek tentoon in Huis Hellemans

EDEGEM – Nog tot en met 11 november kan je in Huis Hellemans aan de Strijdersstraat in Edegem schilderijen en grafiek gaan bekijken van Patricia Beyens. De kunstenares werd geboren in Rotterdam in 1956. In 1975 kwam ze naar België na een onvoltooide opleiding aan de Kunstacademie van Tilburg. Al snel wist ze naam te maken.

Ze maakt voornamelijk figuratieve schilderijen, tekeningen en etsen, maar steeds op een manier dat ze genoeg aan de verbeelding overlaten. Door de jaren heen stelde ze haar werk tentoon in musea in onder meer Antwerpen (De Zwarte Panter), Deurle (Museum D’Hondt-Dhaenens), Essen (Tatteljee), Gent, Hasselt en Sint-Niklaas. Ook in buurlanden Nederland en Duitsland is Patricia Beyens geen onbekende meer. Met dat laatste land heeft ze overigens een bijzondere band. Naast beeldend kunstenaar is Patricia immers actief als jazz- en klezmermuzikante (instrumentale muziek van de Jiddisch sprekende Asjkenazische Joden in met name Oost-Europa), met een specialisatie in expressionistische Duitse chansons. In dit genre bracht zij twee elpees en vier cd’s uit. Daarnaast is zij al 25 jaar docente en coördinatrice van de afdeling Drama-Kleinkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

Het werk van Patricia wordt gesmaakt. Zowel de Nederlandse Kunststichting als het Vlaamse Ministerie van Cultuur kochten al enkele van haar werken voor hun persoonlijke collectie. Haar werk was te bekijken tijdens talrijke groepstentoonstellingen in België (Sint-Pietersabdij Gent, Culturele Centra Hasselt en Sint-Niklaas, De Geus Gent, Indian Caps en Galerie Baudelaire Antwerpen) en Nederland. Ze neemt deel aan de collectie expo ‘ERCOLA 1968-2018’ in het Muhka, die nog loopt tot 6 januari 2019.

Het gemeentelijk kunstcentrum Huis Hellemans is gratis toegankelijk op woensdag van 14 tot 17 uur, vrijdag van 14 tot 16 uur en zaterdag en zondag van 10 tot 12u30 en van 14 tot 18 uur. De kunstenares is zelf aanwezig op zondag 21 oktober, zaterdag 27 oktober, zondag 4 november en zondag 11 november tussen 14 en 18 uur. Meer info via 03 289 26 50 of huis.hellemans@edegem.be. (EM)

 

%d bloggers liken dit: