PERSBERICHT 11.11.11 Borsbeek

Na een noodgedwongen coronapauze organiseert 11.11.11 Borsbeek opnieuw een Quiz Mondial. Die vindt plaats op zaterdagavond, 13 november om 20 u in de Sint-Jozefsschool. Op 14 november om 15u vergast trio Argimina ons op een stemmig klassiek concert in de mooie Sint-Jacobskerk. Alle opbrengst is voor 11.11.11.

In zijn jaarlijkse campagne roept 11.11.11 op om mee te investeren in een betere wereld. In Borsbeek dragen de 11.11.11-vrijwilligers die oproep tot internationale solidariteit uit door een quiz en een concert te organiseren. De Quiz Mondial is aan zijn derde editie toe. Wie er eerder bij was weet dat de samenstellers garant staan voor een originele en verrassende quiz. Ideaal voor een gezellige avond onder vrienden of familie. De quiz vindt plaats in het Sint-Jozefsinstituut in Borsbeek, naast de kerk, op zaterdag 13 november om 20u. Ploegen van 4 tot 6 personen, 30 euro per ploeg. Inschrijven via Borsbeek11, met vermelding van de ploegnaam.

Op zondag 14 november om 15u neemt het trio Argimina ons mee op een muzikale reis langs de grote hoven van Europa in de 16de eeuw. Nel Vanhee (zang), Nadia Bierinckx (fluiten) en Tom Van Eygen (luit) brengen een stemmig concert in de geklasseerde Sint-Jacobskerk. Inkom 15 euro, alleen in voorverkoop, mail naar concertborsbeek.

Na afloop van het concert ben je welkom op een extra Fair Café in de refter van de school naast de kerk, voor een drankje en een babbel.

Investeer mee in een betere wereld

11.11.11 Borsbeek wil met deze quiz en concert het belang van internationale solidariteit onderstrepen. Het voorbije anderhalve jaar ondervonden we allemaal hoe sterk onze levens verbonden zijn. Corona kent geen grenzen en heeft de wereldwijde ongelijkheid nog eens pijnlijk blootgelegd. Die ongelijkheid beperkt zich niet enkel tot de coronavaccins. Belastingparadijzen, klimaatverandering, oneerlijke handelsrelaties… Uitdagingen genoeg.

11.11.11 vindt dat het anders moet en roept in zijn campagne op om mee te investeren in een betere wereld. Iedere dag knokken mensen en organisaties over de hele wereld voor verandering: voor mensenrechten, democratie, een leefbare planeet, een eerlijke verdeling van macht en geld… Zij maken echt het verschil. Nadine van partnerorganisatie ALEF, bijvoorbeeld, verdedigt de rechten van Syrische vluchtelingen in Libanon. In Ecuador kon Pablo van partnerorganisatie CDES het leven van 123 arbeiders op een grote plantage verbeteren. Hun inzet levert niet alleen op voor de mensen ginder, maar ook voor die hier. Want van een wereld die beter draait, worden we allemaal beter. Dit is hét moment om scheve verhoudingen recht te trekken en samen een nieuwe solidaire wereld uit te bouwen.

Voor meer informatie: Myriam Keustermans, 0494 30 66 46. Wilke Gordijn, 0495 88 82 10

%d bloggers liken dit: