Petra De Sutter spreekt in Edegem over haar strijd als transvrouw en arts

EDEGEM – Professor Petra De Sutter is arts-gynaecoloog en hoofd van de Afdeling voor Reproductieve Geneeskunde aan het UZ Gent. Daarnaast is ze ook senator en lid van de Raad van Europa.

In haar boek (Over)leven blikt ze terug op de bepalende momenten in haar leven, op haar besluit om zich te bevrijden uit haar mannenlichaam en de transitie te maken naar transvrouw, op haar keuzes en uitdagingen als gynaecoloog en vruchtbaarheidsspecialiste en op haar motivatie om de stap naar de politiek te zetten. In een lezing in de raadzaal van Edegem blikt ze op dinsdag 19 februari vanaf 20 uur ook vooruit naar de uitdagingen die de wetenschap in de toekomst nog kan en zal stellen op het vlak van de ‘maakbare mens’ en de rol die de politiek hierin zal moeten of kunnen spelen.

Petra De Sutter staat erom bekend geen enkel moeilijk vraagstuk uit de weg te gaan. Ze denkt graag na over ethische dillema’s, mensenrechten en seksuele en reproductieve rechten van vrouwen en meisjes. Petra is gevierd fertiliteitsexperte en bijt zich voor Groen vol passie vast in onder meer mensenrechten, migratie en bio-ethiek. Ze wordt vaak beschouwd als het boegbeeld voor transgenders.

In haar vrije tijd speelt ze cello en luistert ze naar klassieke muziek. Ze houdt enorm van dieren en boeken lezen. Sinds ze politica is, pende ze met Elke Lahousse haar levensverhaal neer in (Over)leven en met Eline Delrue bundelde ze verhalen en ethische vraagstukken voor de toekomst in ‘De Maakbare Baby’.
Tickets kosten zeven euro en zijn te bestellen via www.edegem.be/tickets, in de bib of aan de balie van het gemeentehuis. Info: Bibliotheek Edegem, Hovestraat 55, tel: 03 289 23 50 of bibliotheek@edegem.be . (EM)