Pietingbaan afgesloten voor autoverkeer

Borsbeek en Pidpa zijn op 11 juni gestart met de vernieuwing van de Schanslaan. Vooral in de eerste fase is de hinder voor Boechout groot. In die periode wordt immers het kruispunt van de Schanslaan met de L. Hendrickxlei afgesloten en wordt er in een omleiding voorzien via onder meer de Vremdesesteenweg, Berthoutstraat en Wommelgemsesteenweg.

Sinds de start van de werken merken zowel wij als de gemeente Wommelgem echter een toename van auto’s die de Pietingbaan als sluipweg van en naar de Herentalsebaan gebruiken. Dat zorgt voor een gevaarlijke situatie voor de buurtbewoners en de zachte weggebruikers. Daarom heeft Wommelgem besloten om vanaf woensdag 18 juni de Pietingbaan af te sluiten ter hoogte van huisnummer 110 (de kruising met de Populierenbaan).

Na de afsluiting zal het niet meer mogelijk zijn om vanaf de Herentalsebaan via de Pietingbaan naar Vremde te rijden, of omgekeerd. Automobilisten moeten de aangeduide omleiding volgen via de Herentalsebaan, Vremdesesteenweg en Wommelgemsesteenweg. Fietsers en voetgangers kunnen de Pietingbaan wel nog blijven gebruiken.

De Leliebaan en de Populierenbaan zijn bereikbaar via de Herentalsebaan. De Broederlozestraat en Eggelstraat zijn bereikbaar via Vremde.

 

Bron: Gemeente Boechout

%d bloggers liken dit: