Pinguïns voor Kom op tegen Kanker

BORSBEEK – De elfjarige Johannes in de gemeente Borsbeek tekent en verkoopt nu ook zijn cartoons voor het goede doel in de gemeente Borsbeek. Johannes is al even bezig met het tekenen van zelfgecreëerde pinguïn-figuurtjes. En die wil hij nu gaan verkopen ten voordele van de 100 km-run voor Kom op tegen kanker.

“Ik heb er niet meteen een reden voor waarom ik ze teken, maar ik vind ze wel zot en grappig zegt de jonge tekenaar. Ik volg geen tekenschool of tekenacademie. Deze ontwerpen komen allemaal uit mijn hoofd,” zegt de 11 jarige Johannes in de gemeente Borsbeek die ondanks zijn jonge leeftijd sterk bezig is met goede doelen.

Eind vorig jaar wou hij zijn tekeningen al schenken voor Music For Life, maar toen waren ze nog net niet op tijd klaar. Dus nu dan maar voor Kom op tegen kanker. “De ouders van 2 van mijn scoutsvrienden doen mee aan deze 100 km loop en moeten minstens 2500 euro verzamelen. En daar ga ik hun nu mee helpen.”

Eén kaartje kost 1,5 euro, voor een set van 5 kaartjes betaal je 7 euro. Johannes voert promotie via Facebook en dat begint al goed te lopen. “De kaartjes zijn nog maar twee dagen klaar en ik heb er al meteen 42 verkocht. Ik krijg ook leuke reacties op mijn pinguïns. Johannes actie zal nog lopen tot begin maart. Wie geïnteresseerd is in deze kaartjes van Johannes vindt alle informatie terug op de Facebookpagina ‘Johannes voor Kom op tegen Kanker’.