Podcast Het Bankje deze zomer ook

De podcast Het Bankje brengt theater en kunst tot bij het publiek. Neem tijdens een wandeling of fietstocht plaats op een bank in Mortsel en scan er een QR-code. Zo ben je meteen getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich, misschien, hebben afgespeeld op de plek waar je zit. Podcast Het Bankje zal te beluisteren zijn van 1 juli tot 30 september 2022. Twintig banken doorheen Mortsel kregen een QR-code waardoor je maar liefst 20 verhalen kan beluisteren. Op www.mortsel.be/hetbankje vind je een plan met locaties terug. “Ergens onderweg zijn, uitrusten op een bankje in Mortsel en tegelijk luisteren naar een boeiend, grappig of ontroerend verhaal … lijkt me het beste van twee werelden!” aldus bevoegde schepen Ilse Lacante.

Het Bankje is een initiatief van OPENDOEK naar een idee van Wim Chielens, in samenwerking met Creatief Schrijven en Kunstwerkt.

Podcastproject Het Bankje is dit jaar aan de derde editie toe. Het idee ontstond tijdens corona, naar een idee van Wim Chielens, en inspireerde ondertussen tal van andere lokale initiatieven. OPENDOEK, Creatief Schrijven en Kunstwerkt bundelen een laatste keer de krachten om 20 podcasts af te leveren die in de zomer op allerlei bankjes over heel Vlaanderen te beluisteren zijn. De podcasts van vorige edities werden in 2020 en 2021 in totaal 30.000 keer beluisterd.

Dit jaar werkten maar liefst 89 kunstenaars mee aan Het Bankje. Elke dialoog werd exclusief voor de podcast geschreven, ingesproken door enthousiaste stemacteurs en voorzien van een beeld door een beeldend kunstenaar. Stuk voor stuk kunstenaars die zich voornamelijk in de vrije tijd met hun passie bezighouden. In totaal werkten aan de drie edities 256 kunstenaars mee.

Acteur en theatermaker Dries De Win (bekend van o.a. FroeFroe) verzorgde de opnames en coachte de stemacteurs. Audiomakers Ilse Cox en Evelien Dockx (Huis van Eustachius) zorgden voor een professionele montage van de podcasts.

De podcast het Bankje is te beluisteren van 1 juli tot 30 september in 70 deelnemende gemeentes.

Een overzicht van de verhalen en de deelnemende gemeentes vind je op: www.opendoek.be/hetbankje

OPENDOEK

OPENDOEK faciliteert en ondersteunt het theater in de vrije tijd, waardoor iedereen met een passie voor podiumkunsten zich kan ontplooien. Hierin staan samenhang, solidariteit en ontmoeting centraal. OPENDOEK zoekt, als enige organisatie voor theater in de vrije tijd, naar diverse en vernieuwende ideeën om kennis en inspiratie te delen en de passie voor theater bij een breed publiek te stimuleren.

%d bloggers liken dit: