Podiumacademie Lier klopt af op 3.394 leerlingen, Beeldacademie Lier op 1.580

Eind vorige week verwerkten de secretariaten van de Lierse academies de laatste inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar. Directeurs Liesbet Van Huysse, Geert Hendrix en Erwin Scheltjens zijn opgetogen over dit resultaat: “De mensen vinden de weg terug naar de academies”, klinkt het in koor. We lichten even enkele zaken uit.

We zijn opgelucht dat we dit cijfer halen’, aldus algemeen directeur Geert Hendrix. “Vorig schooljaar hebben we de effecten van corona nog gevoeld, maar dit lijkt nu hersteld. Opvallend bij de Podiumacademie Lier is een globale stijging van het leerlingenaantal met bijna 10 % tot meer dan 3300. Niet verwonderlijk is dat piano erg populair blijft, zowel binnen het klassieke genre als jazz-pop-rock. Maar gelukkig houden blaasinstrumenten, strijkers en slagwerk ook bijzonder goed stand. Zoals ieder jaar doen we beroep op het grote netwerk van partners (Stad Lier en de gemeentediensten van onze vestigingsplaatsen Berlaar, Boechout, Nijlen, Lint, Malle, Ranst en Zandhoven). Daar blijft het niet bij. “We hebben een speciaal jaar voor de boeg”, vertelt directeur Erwin Scheltjens. “Dit schooljaar wordt de Podiumacademie Lier 100 jaar.We starten in oktober al met enkele belangrijke evenementen zoals een wervelend openingsconcert en een academische zitting die handelt over het belang van kunstonderwijs en de kracht van kunst en cultuur in het algemeen.”

Ook in de Beeldacademie Lier is er opnieuw een sterke stijging. “We kunnen hier spreken van een bijzonder mooi resultaat”, aldus directeur Liesbet Van Huysse. “Onze ateliers zitten propvol door o.a. de blijvende groei bij de jongerenateliers. Doorgaans kleine ateliers zoals Textiele kunst en Kantwerk maken furore met volle klassen, en de nieuwe opleiding kunstgeschiedenis is in zowel Boechout als Malle een groot succes.

Ander belangrijk nieuws

  • De Beeldacademie Lier realiseerde een straffe samenwerking met het Stadsbestuur, de Gezellen, Lier4Business en St.-Ursula, en opbrengst met de veiling van de vlaggen voor de Ommegang. Resultaat: 22 890 euro.
  • Het KunstPerron aan het station blijft een belangrijke nieuwe plaats voor de academies. Hier krijgen jongeren via verschillende samenwerkingen de kans om zich te tonen/horen en nieuwe projecten te realiseren.
  • De Podiumacademie Lier richtte een Young Board op om jonge leerkrachten meer inspraak te geven en met hen te werken aan de toekomst van de academie.

www.podiumacademielier.be

www.beeldacademielier.be

Foto’s © Insights

  1. Vlnr Erwin Scheltjens en Geert Hendrix

2. Liesbet Van Huysse

%d bloggers liken dit: