Politie Minos en speurders van de recherche leefmilieu Antwerpen kammen woonwagenkamp uit in Mortsel

MORTSEL – Samen met enkele speurders van de dienst leefmilieu en twee speurhonden van de federale politie hebben heel wat politieagenten van de politiezone Minos op maandagochtend een inval gedaan in het woonwagenkamp langs Gasthuishoeven aan de Krijgsbaan in Mortsel. De speurders waren er vooral op zoek naar diverse metalen die de inwoners van het woonwagenkamp bijna dagelijks her en der ophalen om nadien op te slagen in hun kamp.

‘Maar de vraag is of ze hiervoor de nodige vergunningen hebben’,zegt politiewoordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie. Zo werden ondermeer een aantal containers met gesorteerde metalen in beslag genomen. En ook tientallen fietsen en bromfietsen werden meegenomen bij diverse huiszoekingen in het kamp. Ook zes lichte vrachtauto’s waarmee de metalen worden opgehaald werden in beslag genomen. Tenslotte namen de speurders ook nog een deel van de boekhouding mee om na te kijken hoe de metalen in het kamp terecht komen.

In enkele huizen vonden de agenten ook een aantal verboden wapens. Ook die werden in beslag genomen. Aanhoudingen werden er niet verricht.

%d bloggers liken dit: