Politie Mortsel sleept auto na zes jaar weg in Bremveldlaan

MORTSEL – Merkwaardig verhaal in Mortsel waar de politie van Minos een auto liet wegslepen die al zes jaar geparkeerd stond in de Bremveldlaan.

Kim Verdoodt van Minos: ‘We konden heel die tijd weinig doen. De auto stond correct geparkeerd. Bovendien waren de autopapieren en de verzekering in orde. De wijkagent is meermaals langsgeweest bij de eigenaar die vlakbij woont, maar die zijn wagen niet wenste verplaatsen. Uiteindelijk werd er dan een procedure opgestart bij het parket om het voertuig weg te slepen. Gisteren kregen we de toelating om op te treden.

Een buurtbewoonster vindt het een bizar verhaal. ‘Jarenlang hebben wij die blauwe Opel Corsa hier zien staan. Ondertussen was die al bijna groen geworden. Hij stond inderdaad reglementair geparkeerd maar wat ik niet begrijp is dat de politie hem niet wegsleepte voor de jaarlijkse loopkoers die hier passeert. Hij mocht dan rustig blijven staan’.

Na zes jaar werd de auto overgebracht naar Lier. Men verwacht niet dat de eigenaar hem daar zal ophalen. In dat geval start opnieuw een procedure waarna de wagen wordt verkocht. Of de opbrengst voldoende zal zijn om de sleepkosten te vergoeden is maar zeer de vraag. (EM)

%d bloggers liken dit: