Politie waarschuwt voor nieuwe dieventruc met deurbel

REGIO – Geen krijttekens meer op de stoep of papiertjes tussen de deurstijl voor rondtrekkende dievenbendes meer. Maar sinds kort is er een ander fenomeen opgedoken in Vlaanderen waar dievenbendes mee werken. De afgelopen dagen werd de nieuwe truc al gebruikt in Vlaams Brabant lazen we in Gazet Van Antwerpen.

Hoe gaan ze nu te werk. Ze duwen op je deurbel tot deze rinkelt. Als je niet komt open doen dan kleven ze een tape of plakband op je bel zodat deze blijft rinkelen. Dan wachten ze even om te zien of er iemand komt open doen. Is dit niet het geval dan weten ze meteen dat er niemand thuis is en dat ze hun slag kunnen slaan. Vermoedelijk zullen deze praktijken in de toekomst ook gaan opduiken in onze regio.

Dus ook onze politiezones willen dit graag berichten bij de inwoners. Indien je plakband vindt op je deurbel in de toekomst is de kans erg groot dat deze niet is aangebracht door spelende kinderen die kattekwaad willen uithalen of velletjetrek willen doen. Deze truc werd de voorbije maanden al toegepast in Nederland en vorig weekend dus ook voor het eerst in Vlaanderen. Onze politiediensten vragen wel aan de inwoners die dit merken bij het binnengaan van hun woning om de tape niet te verwijderen en de politie te waarschuwen.

Misschien kunnen deze dan nog vingerafdrukken nemen op de tape om alsnog inbrekers te gaan inrekenen. Als je wil dat het bellen ophoud terwijl je zit te wachten op de politiediensten kan je ook bv de zekering afzetten van de deurbel.

%d bloggers liken dit: