Politieke partij CD&V maakt hun lijsttrekker bekend

KONTICH/LIER – Het mag duidelijk zijn dat er dit jaar gemeenteraadsverkiezingen zijn in ons land. Na andere partijen was het gisteren de beurt aan de politieke familie CD&V om hun lijsttrekkers bekend te maken. Wij gingen ons oor te luisteren leggen in de gemeente Kontich en de stad Lier.

In de gemeente Kontich zal de lijst getrokken worden door Luc Blommaerts en dat is zeker geen verassing. Luc was reeds burgemeester in de periode 2009-2012. Maar na de verkiezingen van 2012 kwam CD&V op de oppositiebanken terecht. Bijzonder jammer voor Blommaerts die toen ruim de meeste voorkeurstemmen behaalde. Hij hoopt alvast opnieuw mee het beleid te mogen uittekenen in de gemeente Kontich.

In de stad Lier werd de lijsttrekker bekend gemaakt afgelopen zaterdag na een stemming onder de leden. Het voorstel van het afdelingsbestuur werd met 90,4% van de stemmen goedgekeurd. In zijn speech brak lijsttrekker Stijn Coenen een lans voor meer ambitie en gedrevenheid in het lokale beleid. Opvellend is wel dat CD&V in de stad Lier en Koningshooikt met een vernieuwde en verjongde lijst naar de komende verkiezingen zal gaan. CD&V schuift ook nadrukkelijk de betrokkenheid en inspraak van adviesraden, clubs, verenigingen en ge├źngageerde inwoners naar voor als een speerpunt voor de komende legislatuur.

%d bloggers liken dit: