Politieke partij Groen wil wat doen met prikkelarme Kermisdagen in Duffel

Duffelaars maken zich zorgen over de kermissen die op regelmatige basis in hun gemeente georganiseerd worden. De julikermis lijkt leger dan andere jaren. Vele inwoners missen de gezelligheid van vroeger. Met Groen Duffel vragen we ons luidop af hoe we onze kermissen opnieuw aantrekkelijk kunnen maken zeggen ze bij deze politieke partij. We begrijpen dat kermissen overal onder druk staan en dat de vraag van het publiek anders is dan in de 20e eeuw. Gemeenteraadslid Benjamin Van Wijnendaele: ‘Maar net daarom kan het geen kwaad om onze gemeentelijke kermissen eens grondig onder de loep te nemen. Hoe kunnen we de kermissen in de toekomst promoten en stimuleren?’

Wij denken alvast hieraan:

– Combineer klassieke en eigentijdse elementen op de kermis. Kijk op een creatieve manier naar de kermis en durf te vernieuwen.
– Er zijn heel wat Duffelaars voor wie het niet haalbaar is om op vakantie te gaan. Voorzie een (financiële) stimulans zodat zij zeker op de kermis terecht kunnen.
– Zorg dat ook de Duffelse horeca op de kermis terecht kunnen.
– Organiseer themadagen of doelgroepenmomenten: een seniorenmiddag, een prikkelarme kermisdag …Gemeenteraadslid Anne Resseler treed Benjamin bij en zegt : Op zo’n prikkelarme dag beperken we het lawaai om de kermis ook toegankelijk te maken voor mensen met een beperking of voor zij die niet houden van de drukte op een doorsnee kermisdag.  Andere ideeen van de partij Groen in Duffel zijn :
– Combineer de kermis met een laatavondopening van Duffelse winkels. Misschien kan de kermis naar eind juni verhuizen en zo samen met de braderij gehouden worden?
– Zorg voor animatie zoals een tombola en optredens op de kermis.
– Versier en decoreer het plein of – beter nog – zorg voor een heraanleg van het Van der Lindenplein zodat het nieuwe plein burgers uit Duffel en omstreken opnieuw uitnodigt. We zijn ervan overtuigd dat met de juiste injecties onze kermissen opnieuw aantrekkelijk, bruisend en succesvol kunnen worden. Als we verbondenheid willen creëren onder Duffelaars, is het belangrijk dat we hiervan werk maken sluiten ze af bij de locale afdeling van Groen die ook de inwoners van de gemeente gaan bevragen naar hun nieuwe ideeen over de kermis.

 

Foto: Twitter Groen Duffel

%d bloggers liken dit: