Politieman uit Kontich moet twaalf jaar naar de cel

ANTWERPEN – Tim D.H. (39), een politieman uit Kontich moet twaalf jaar naar de cel omdat hij de 85-jarige Betty H., zijn buurvrouw, tweemaal probeerde te vergiftigen. Hij vervalste – samen met zijn vader – haar testament. Die man moet één jaar de gevangenis in.

Eind mei 2016 probeerde men Betty H. een eerste keer te vergiftigen. Telkens nadat Tim D.H. op bezoek was geweest voelde ze zich onwel en was haar drinkwater troebel.
Precies één jaar later sloeg Betty H. opnieuw alarm in het WZC Sint-Jozef (zie foto www.sint-jozef-rumst.be) in Rumst omdat het glas water waarvan zij dronk heel erg rook. De politie stelde vast dat er vergif in het water was gemengd. Een verdachte doos pralines werd meegenomen.

Het slachtoffer wees Tim D.H. onmiddellijk aan als verdachte. De politieman toonde zich erg behulpzaam, te behulpzaam bleek achteraf. Hij kwam haar vaak opzoeken in het rusthuis, verkocht haar appartement en hield zich bezig met de financiële zaken, inclusief haar testament. Bij hem thuis vond men bezwarende elementen.
Uiteindelijk bleek dat er in het water white spirit zat. In de pralines trof men rattenvergif aan. Tim D.H. had 180 000 euro ontvreemd van de bejaarde vrouw, stelde – samen met zijn vader – een vals testament op met zichzelf als begunstigde en besloot nadien om zijn voormalige buurvrouw te vergiftigen. Zowel vader als zoon ontkennen de feiten. (EM)

%d bloggers liken dit: