Politiezone Hekla klist drie verdachten

AARTSELAAR – De interventiediensten van onze lokale politie Hekla konden afgelopen donderdagochtend rond 10 uur in de ochtend 3 verdachten inrekenen. Ze merkten in de gemeente Aartselaar een verdacht voertuig op met een Franse nummerplaat en gingen over tot een grondige controle van het voertuig en de 3 inzittenden.

Bij het doorzoeken van het voertuig werd er een grote hoeveelheid inbrekersmateriaal gevonden, waaronder schroevendraaiers en steeksleutels. Dit materiaal namen we meteen ook in beslag  voor verder sporenonderzoek zeggen ze bij onze politiezone. Daarnaast troffen we in het voertuig een grote hoeveelheid nieuwe kledij aan, nog voorzien van etiketten samen met een tablet en drie gsm-toestellen. Ook deze goederen werden in beslag genomen. En al snel konden we ook de link leggen met een eerdere inbraak in een appartement in de gemeente Aartselaar waarbij de voordeur werd geforceerd en deze toestellen werden ontvreemd.

De drie inzittenden of verdachten hadden allen de Roemeense nationaliteit en zijn respectievelijk 25 – 27 en 28 jaar oud. Ze werden allen van hun vrijheid beroofd en ter beschikking gesteld van het gerecht aldus nog de woordvoerder van onze politiezone Hekla