Politiezone Minos rukt uit voor een gijzeling maar vindt in de plaats vuurwerk en verdovende middelen

Zaterdagnacht rond 2u hebben een aantal bewoners uit het woonwagenkamp langs de Gasthuishoeven in Mortsel de politie gebeld met de melding dat er geschoten werd in één van de woonwagens op hun locatie. De opgeroepen politie van de Zone Minos rukten meteen uit en kregen bijstand van enkele snelle interventieploegen uit Antwerpen.

Bij het ter plaatse komen aan de ingang van het kamp leek het hen beter om ook de eenheid POSA en de speciale pantserwagen Bear Cat bij te roepen omdat het vermoeden aanwezig was dat het ging over een gijzelingsactie en de twee laatste diensten zijn opgeleid tot zulke situaties. Maar als even later de betrokken woonwagen werd gecontroleerd bleek er van een gijzeling geen sprake te zijn. In de woonwagen had een koppel eerder op de avond ruzie gemaakt en had de vrouw des huizes dan maar onderdak gezocht in een andere woonwagen om de nacht door te brengen. De man van het koppel die was achtergebleven in de betrokken woonwagen was dan om zijn woede te blussen beginnen experimenteren met het overgebleven vuurwerk van de afgelopen feestdagen. En dit zorgde dus voor de zogenaamde geweerschoten.

Maar de politie vond bij deze inval wel een grote hoeveelheid drugs en heeft de man van 25 jaar opgepakt en die is gisteren verschenen voor de onderzoeksrechter en aangehouden voor bezit en handel van verdovende middelen. De man bleek ook geen onbekende te zijn voor het gerecht. Het is niet de eerste keer dat er problemen opduiken in dit woonwagenkamp in Mortsel. Ook vorige maand viel de politie er binnen en vond er een groot aantal gestolen goederen terug.

%d bloggers liken dit: