Postkantoor van Boechout gesloten na plofkraak

BOECHOUT – Het Bpost-kantoor van Boechout aan de Molenlei had afgelopen nacht rond drie uur te maken met een plofkraak. Dat doet meteen denken aan gelijkaardige feiten in Kinrooi, Buggenhout en Tielt-Winge.

Getuigen verklaarden dat ze in de nacht van dinsdag op woensdag een aantal luide knallen hebben gehoord. Volgens het parket wisten drie personen met een bivakmuts toegang te krijgen tot het sas. De schade die zij hierbij aanbrachten is enorm. Het raam aan de voorzijde van het gebouw werd verbrijzeld. Een stuk van de buit lag op de rijbaan en het voetpad. Een gedeelte van het geld was ook onbruikbaar gemaakt doordat het alarm was afgegaan. Tot vanochtend werd jacht gemaakt op de daders maar niemand kon worden gevat. Het fenomeen plofkraken komt overgewaaid uit Nederland.

Uiteraard is hierdoor het postkantoor van Boechout vandaag woensdag gesloten. De gewone postverdeling kon gewoon plaatsvinden. B-post verwijst haar klanten door naar haar filialen in Mortsel en Hove en naar de Carrefour aan de Liersesteenweg in Mortsel. Wanneer het postkantoor in Boechout opnieuw wordt geopend zal worden meegedeeld op www.bpost.be. (EM)