Prijs culturele verdienste uitgedeeld in Theater Vooruit

BOECHOUT – Vorige week woensdag was er in Theater Vooruit in de gemeente Boechout het eerste cultuurcafé en meteen ook de prijsuitreiking van de culturele verdienste 2017.

Cultureel talent, participatie en gemeenschapsvorming: deze drie begrippen vormen al 10 jaar de rode draad van het cultuurbeleid in de gemeente Boechout dat heel rijk is aan culturele evenementen in de gemeente.

De eerste prijs ging naar 8 kunstenaars van ‘t Ateljee, dagcentrum van De Ark Antwerpen. Het centrum organiseerde in september 2017 een tentoonstelling in de schuur van kasteel Fruithof. Het project onder de noemer HARD werd geleid door het klei-atelier, maar vindt ook aanvullingen bij atelier ‘stroom’, een creatief therapeutisch geïnspireerd atelier waar de gasten zich kunnen uiten in het beeldend materiaal. De prijs ging naar Ellen Van Immerseels, Elke Moelants, Korneel Vandewynckel, Toon Van Weert, Ishac Cinar, Ray De Swert, Dominique D’Hertefelt en Eric Van Vaerewijck.

Ook lokale radio Frekwent was aanwezig in het cultuurcafé en had er een korte babbel over cultuur in de gemeente Boechout met de voorzitter van de Cultuurraad Carl Depauw.

Herbeluister hier het interview met Carl Depauw.