Prins Laurent was op bezoek bij het Sint Aloysius instituut in Lier op dinsdag 2 april 2019 .

LIER – BOECHOUTZ.K.H. Prins Laurent aanvaarde graag de uitnodiging van stomaclub Boechout om “ de dag van de stomazorg “ samen met studenten van het SintAloysiusinstituut in Lier bij te wonen. Het Sint-Aloysiusinstituut of kortweg Sal is opgericht in 1942, en biedt een veelvoud aan opleidingen. In eerste instantie enkel een opleiding verpleegkunde en vroedkunde, maar later ook een eigen secundaire afdeling die zich specialiseerde in richtingen die zich situeren in het technisch- en beroepssecundair onderwijs. En ook de opleiding verzorgende waar vrijwilligers van stomaclub Boechout jaarlijks komen getuigen hoe het is “ Leven met een stoma”

Prins Laurent is sinds zijn bezoek aan de stomaclub Boechout begin 2018 zeer begaan met hoe het leven is met een stoma en dit meer bespreekbaar te maken. Bij het eerste contact hadden Eddy Meerbergen (voorzitter stomaclub Boechout en Prins Laurent een vlot gesprek, de Prins toonde veel interesse in wat onze vrijwilligers doen om stoma uit zijn taboe te halen zegt Eddy. Bij aankomst van de Monseigneur in de klas waren de leerlingen een beetje nerveus en onwennig, maar Prins Laurent nam plaats tussen de leerlingen, stelde vragen over hun beroepskeuze en al snel was het een ontspannen sfeer in de groepjes. De Prins had veel respect en waardering voor de leerlingen en hun beroepskeuze, om zieken en ouderen te willen helpen.

De Monseigneur was onder de indruk van de volwassenheid, rijpheid, en gedrevenheid van de leerlingen wanneer zij over hun ervaring spraken bij hun stage. De Prins luisterde met aandacht naar de getuigenis van stoma dragers, en de vragen van de studenten tijdens de groepsgesprekken; De Prins is ook overtuigd dat er nog steeds een groot taboe heerst over stoma maar dat dit deels ook te wijten is omdat niet alle stomadragers willen praten over hun stoma “ prothese”. Een stoma is een ernstige ingreep op het lichaam, het geestelijk aanvaarden, is zeker een voorrecht om snel het bijna normale leven te hervatten. Op het einde van zijn bezoek bedankte Prins Laurent de leerkrachten, en studenten van het SAL in Lier en stomaclub Boechout voor deze leerzame voormiddag. Wil je meer te weten komen over de Stomaclub Boechout dan kan je alles terug vinden op de website www.stomaclub-boechout0.webnode.be of het nummer 0478/812 530.

%d bloggers liken dit: