Proef van de gezellige sfeer op de Kerstmarkt in Aartselaar

AARTSELAAR – Op zaterdag 15 december laait de kerstsfeer hoog op in Aartselaar. Tijdens de kerstmarkt valt er heel wat te beleven op het Laar tussen 15 en 22 uur. Zo verwennen meer dan 50 standhouders je met lekkere hapjes en drankjes en staan er verschillende optredens op het programma.  Dit jaar nemen 54 verenigingen, handelaars en bedrijven deel aan de kerstmarkt. Je wordt er ondergedompeld in de gezelligheid van kerst. Je vindt er leuke attenties zoals bloemstukjes en originele kaarten en je kan er genieten van verschillende optredens.

Bezoekers kunnen zich opwarmen met een jenever, chocomelk, glühwein of een kom verse soep. Wie honger heeft, kan smullen van pannenkoeken, smoutebollen en wafels. Voor zij die geen zoetekauw zijn, voorzien de standhouders spaghetti, hotdogs, oesters, mosselen, croques en hamburgers. Dit jaar zetten verschillende inwoners zich in voor het goede doel. Zo verkopen een aantal standhouders lekkers en spulletjes voor Kom op tegen Kanker, Music For Life, Moeders voor Moeders, verwaarloosde honden en zwerfkatten.

Ook aan de jongste Aartselarenaren is gedacht. Zij kunnen opnieuw pakjes vangen tijdens de cadeauworp. Deze vindt plaats om 18u30 aan het podium op het Laar. De burgemeester en de kerstman doen dan hun best om zoveel mogelijk kinderen te bereiken tijdens het gooien. Bij verschillende standen valt er voor kinderen heel wat leuks te beleven: eendjes vangen, draaien aan het rad, vier op een rij spelen… en op het midden van het Laar kan men rondjes draaien in een authentieke zweefmolen. Het volledig programma van de Kerstmarkt Aartselaar is te bekijken op www.aartselaar.be

%d bloggers liken dit: