Proefproject ‘Schoolstraten’ nu ook aan OLVI-de Kade

Het lokaal bestuur Boom onderneemt bij de start van het nieuwe schooljaar een aantal acties in het kader van een ‘Veilig schoolbegin’. Zo zal na basisschool de Reuzenboom ook bij OLVI-de Kade een proefproject starten voor de invoering van een schoolstraat.

Vanaf maandag 30 september zullen daar enkele straten zijn afgesloten voor automobilisten bij de start en het einde van de schooldag. De straat wordt afgesloten met een verplaatsbare afsluiting waar duidelijk ‘schoolstraat’ op vermeld is.

“Na 2 maanden worden het project geëvalueerd in overleg met de omwonenden en de scholen,” aldus schepen Abdel El-Hajoutti. “Wij zijn van mening dat er heel wat voordelen verbonden zijn aan schoolstraten. Ze zorgen voor een veilige schoolomgeving voor voetgangers en fietsers, minder fijn stof en uitlaatgassen in de buurt van de scholen, en kinderen en ouders bewegen meer.”

Bijkomende voordelen zijn dat er nog meer contacten plaatsvinden tussen ouders, leerkrachten, buurtbewoners en plaatselijke handelaars. De schoolgaande jongeren kunnen de schoolpoorten binnengaan en de lessen aanvatten in een rustige en aangename omgeving.

Schoolstraat OLVI De Kade zal starten tussen 30 september tot en met 25 oktober 2019 en hiervoor wordt de Onze-Lieve-Vrouwstraat en een stuk Bassinstraat afgesloten:

 

Van 08.05u tot 08.40u op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.
Van 15.25u tot 15.55u op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
Van 11.50u tot 12.15u op woensdag.

bron: boom.be
%d bloggers liken dit: