Provincie keurt subsidies voor Streekplatform Rupelstreek/Zuidrand goed

ANTWERPEN – Om de economie in de regio te ontwikkelen, participeert de provincie mee in vier streekplatformen. Zo kan er een visie over verschillende gemeenten heen worden ontwikkeld en kunnen er gerichte acties gebeuren om in te spelen op de noden van een specifieke regio.

Voor de werking is een financiering voorzien. Het gaat om Streekplatform Kempen vzw, Streekplatform Voorkempen, Streekplatform Rupelstreek/Zuidrand en Versterkt streekbeleid Rivierenland. Het Streekplatform Rupelstreek/Zuidrand ontvangt 40 000 euro. Dat wordt vanmiddag beslist op de provincieraad.

De vzw Levende Molens – werkgroep Kempen-Antwerpen – organiseert samen met de provincie Antwerpen de jaarlijkse provinciale Molenzondagen in augustus en september. Daarnaast zet de vereniging in op haar educatieve werking, op opleidingen rond specifieke aan molenzorg gerelateerde ambachten (zoals houtdraaien, touwslagen,…), op registratie van het molenerfgoed en veiligheid. Ervaren leden van de werkgroep staan in voor de verdere opvolging van onderhoudswerken en restauratiedossiers aan onder meer de Heimolen in Aartselaar. De provincie steunt hen met een subsidie van 10 000 euro.

Verder wordt machtiging gegeven tot de verkoop aan de aangelande eigenaars van het tracé van de gedeklasseerde waterloop Kleibeek in Aartselaar. (EM)

%d bloggers liken dit: