Radio Frekwent krijgt nieuwe radio erkenning als paasgeschenk

REGIO – Toegegeven het is vandaag 1 april. Maar wij doen met deze berichtgeving niet aan misplaatste 1 aprilgrappen. Gisteren, zaterdag 31 maart, heeft Vlaams Minister van Media Sven Gatz in een 2e erkenningsronde 7 lokale Radio’s erkend waaronder 2 in de provincie Antwerpen.

En 1 van die radio’s in het Antwerpse is uw lokale Radio Frekwent voor de Zuidrand van Antwerpen geworden. Voor ons na 36j lang radio maken in soms er moeilijke omstandigheden,  is dit een bevestiging waarom we het harde en trouwe lokale radiowerk steeds zijn blijven volhouden. Het is ook een voldoening voor onze vrijwilligers die toen we op 31 december 2017 in een eerste erkenningsronde geen vergunning kregen toch hun radio, luisteraars en de zuidrandregio zijn trouw gebleven.

9 jaar terug op oude FM
Sinds 1 januari waren we enkel nog te beluisteren via onze internetstream. Maar daar komt nu binnenkort opnieuw verandering in. Naast de internetstream komen we opnieuw terug voor bijna 9 jaar op onze oude FM frekwentie in de gemeente Hove via 105.1 FM voor de zuidrand van Antwerpen en we krijgen er nog een extra zender bij in de gemeente Aartselaar  op 106.5 FM als ondersteuning voor de Zuidrand en de schitterende Rupelregio.

Het bestuur van onze vzw achter Radio Frekwent wil hierbij ook meteen iedereen bedanken die heeft meegewerkt aan ons ijzersterk dossier en alle gemeenten in onze Zuidrandregio die ons heel die tijd zijn blijven steunen. Daarvoor een oprechte dank naar deze vele mensen toe. Wij beloven alvast om zo snel als het wettelijk allemaal mogelijk is onze uitzendingen te starten op deze beide FM frekwenties.

We houden onze luisteraars hiervan op de hoogte via de internetstream – website en facebookpagina. En duimen ondertussen mee voor onze vrienden van andere Antwerpse radio’s dat ook zij in de toekomst snel positief antwoord mogen verwachten.

 

%d bloggers liken dit: