Recyclagepunten scoren best in Deurne, Ekeren en Wilrijk

Een recyclagepunt (zie foto) is een mobiele container die elke weekdag op een andere plaats staat. Bewoners kunnen hier terecht met kleine spullen waarvoor je niet moet betalen in een recyclagepark.

Specifiek gaat het om frituurolie, batterijen, hout, ijzer, harde plastic, piepschuim, kledij, porselein, klein gevaarlijk afval, klein elektro en herbruikbare/herstelbare goederen, zoals speelgoed.

De stad organiseerde 118 recyclagepunten, daar maakte 14 962 mensen gebruik van. Op die manier werd 180 ton afval ingezameld. Per recyclagepunt telde men gemiddeld 127 bezoekers. Het best bezochte recyclagepunt ligt in Deurne, op het Wim Saerensplein, dit van het Arenaplein staat op drie (225) en van de Ertbruggelaan op vier (185).

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA): ‘Er is een duidelijke behoefte aan zo’n flexibel systeem. In de top vijf vinden we drie Deurnese locaties. Voor gezinnen die kleiner wonen of geen auto hebben is een rit naar het containerpark niet evident. Een recyclagepunt is dan de oplossing.’

Het op één na drukst bezochte recyclagepunt ligt op het Kristus Koningsplein in Ekeren (267 bezoekers). Op de vijfde plaats staat het punt van de Primulalei op het Wilrijkse Valaar (184) Hier vind je wanneer de container in je buurt is: https://www.antwerpen.be/info/5f048a841b910e8f7b378564/recyclagepunt

%d bloggers liken dit: