Reggae-muziek van Anthony B sluit morgenavond Sfinks Mixed af

BOECHOUT – Sfinks Mixed in Boechout is morgen alweer aan zijn vierde en laatste dag toe. De deuren openen om elf uur en sluit om één uur ’s nachts. Volgende artiesten komen optreden:

*Radio Oorwoud, het ondeugendste braakbalorkest voor rockende otters en zingende bonobo’s trekt weer naar Sfinks met het album ‘VUIL! VUIL! VUIL!’ onder de arm. (Concerttent, 13 uur).

*Manou Gallo of de ‘Afro Groove Queen’ is dé frontvrouw van de Afro-Europese muziek. (Concerttent, 15 uur).

*Orchestra Baobab, de meest iconische band van West- Afrika bestaat al sinds 1970 en zorgt nog steeds voor bruisende grooves. (Concerttent, 17uur).

*Jovenes Clasicos Del Son worden in Cuba worden de ‘Magnificent Seven’ genoemd. (Concerttent, 19 uur).

*Anthony B , (foto Sfinks) de legendarische en super-energieke reggae-artiest, heeft geen intro meer nodig. Hij staat bekend om zijn stevige portie maatschappijkritiek en is een rood-geel-groene wervelwind zoals geen ander dat kan. (Concerttent, 21 uur).

*Feniks Taiko is de percussie-, krijg- en danskunst van AraUmi Daiko vzw. (Clubtent, 14 uur).

*Moh! Kouyaté uit Guinea combineert mandingo-blues met muziek van andere Afrikaanse culturen tot aan de oevers van Niger. (Clubtent, 16 uur).

*Astghik Snetsunts (Armenië) betovert je met haar kanun, een snaarinstrument uit het Midden-Oosten. (Clubtent, 18 uur).

*Tartit speelt intieme en hartverscheurende muziek van de Toeareg cultuur. (Clubtent, 20 uur).

*Lister is een Belgische DJ die Urban, Afro and Dancehall draait. (Urban Mad, 16 uur).

*High Grade Sound werd in 1999 in Antwerpen opgericht en twintig jaar later zijn ze ’s lands beste reggae-dancehall-soundsystem. Ze brengen onversneden Jamaicaanse vibes met een aanstekelijk enthousiasme. (Urban Mad, 18 uur).

*Emily Dust, de Londense populaire DJ en radio-omroepster, mixt naadloos de meest hippe sounds. (Urban Mad, 20 uur).

De hele dag zijn er optredens, workshops en activiteiten voor kinderen. Op het Kids Podium spelen Reginald & De BosBeesten om 15 en 19 uur. Er zijn ook leuke springkastelen, grime, een verhalentent, knutseltent, henna tattoos en veel meer. (EM)

%d bloggers liken dit: