Regioradio Zuidrand stelt lokaal talent voor

HOVE – Regioradio Zuidrand heeft een hart voor lokaal talent en dat stellen we heel graag aan je voor.

 

Wij stellen voor : Johan Van Mechelen en zijn debuutsingle JIJ MAAKT HET VERSCHIL.

56-jarige postbode/zanger Johan Van Mechelen uit Lint
ziet droom in vervulling gaan met release van 
debuutsingle ‘Jij maakt het verschil’!


“Mijn moeke zou fier geweest zijn”

Als 56-jarige je debuutsingle uitbrengen is niet meteen alledaags, maar voor Johan Van Mechelen uit Lint wel de prachtige realiteit. ‘Jij maakt het verschil’, een swingende,Nederlandstalige discoversie van ‘What a Diff’rence a Day Makes’ – het bloedmooie nummer waarmee Dinah Washington in 1959 een wereldhit scoorde – mag dan wel zijn eerste eigen single zijn, toch is Johan, die ook halftijds aan de slag is als postbode bij Collect&Go in Mechelen, zeker geen onbekende in de Vlaamse showbizzwereld.

Na een opgemerkte deelname aan het vtm-programma ‘Ontdek de ster’ in 1996, waar zijn vrienden hem voor inschreven’, werd Johan Van Mechelen gecontacteerd door verschillende productiehuizen. Zo startte, na meer dan 15 jaar gewerkt te hebben in de horeca, het artistieke luik in zijn leven. Voor Studio 100 werkte Johan meerdere jaren als freelancer en dook hij als zanger/acteur op in musicals en televisieseries (o.a. ‘Samson & Gert’, ‘Mega Mindy’). In Plopsaland was hij ook jarenlang actief in het animatie-team. Als gast-acteurspeelde Johan verder regelmatig mee in succesvolle tv-series als ‘Familie’, ‘Thuis’, ‘Zone Stad’ en ‘Spoed’…maar zijn grootste passie was, is en blijft voor altijd: ZINGEN!

Voor Johan komt met de release van ‘Jij maakt het verschil’ eindelijk zijn grote droom uit om eigen versies uit te brengen van nummers waarop hij destijds zelf uitging.. Deze single draagt hij op aan zijn moeder (zijn “moeke”), die deze release helaas niet meer mocht meemaken, maar die hem wel de nodige kracht gaf om zijn droom te realiseren.        

“Ik ben al heel mijn leven gepassioneerd door muziek”, zegt Johan Van Mechelen. “Het was mijn grote droom om eigen nummers uit te kunnen brengen, eigen versies van liedjes waar ik destijds op ging fuiven of die mijn jeugd gekleurd hebben. Mijn moeder, ons moeke, heeft me steeds gesteund en geloofde erg in mij. Dankzij de samenwerking met ST Records, kan ik nu ‘Jij maakt het verschil’ uitbrengen. Ik koos heel bewust voor Nederlandstalige disco, omdat ik merk dat deze stijl me ligt en eigenlijk niet gebracht wordt momenteel in Vlaanderen. Uiteraard ben ik erg benieuwd naar de reacties van de mensen. Ons moeke kan dit helaas niet meer meemaken, maar zij gaf me de kracht om door te zetten en ik weet dat ze nu erg fier op mij zou zijn”, zo besluit Johan.

 

 

%d bloggers liken dit: