Regioverteller en schrijver Wim Van Gelder vieren 60-jarig huwelijk

BOECHOUT –¬†Voormalig zeebonk Wim Van Gelder is in onze regio eigenlijk wereldbekend. Niet zozeer uit zijn zeemanstijd maar wel van de meer dan 120 boeken. Zeg maar stuk voor stuk pareltjes van een echte volksschrijver die zijn liefde voor onze gemeente Hove en de buurgemeente Boechout nooit onder stoelen of banken heeft gestoken.

Momenteel woont het koppel in een mooi groot huis met jammer genoeg ook veel trappen, waar ze kwamen wonen net na hun huwelijk in 1958. Nu exact 60 jaar geleden. “Een huis waar ik heel erg veel inspiratie opdeed en waar ik zo graag en met veel liefde voor mijn vrouwke Lutgarde gewoond heb,” vertelt Wim. “Maar omdat we beide nu toch wel een dagje ouder worden en ook de gezondheid de vele trappen soms moeilijk kan verwerken moesten we uitkijken naar wat anders. Een serviceflat zullen velen dan denken, maar daar kunnen al mijn boeken niet in,” lacht Wim.

“Dus hebben we sinds kort een appartement gevonden. En kan het al raden het al. In Boechout uiteraard aan het Sint Bavoplein. Ons huis aan de Hovesesteenweg komt binnenkort te koop te staan. Doodjammer dat we niet in ons huis kunnen blijven wonen zegt het echtpaar. Maar het is niet anders. Nu maar hopen dat ook ons nieuwe appartement iets verder door en in de richting van Boechout centrum ons evenveel geluk zal brengen zeggen,” Wim en Lutgarde.

Radio Frekwent wenst beide alvast heel erg veel geluk, onoemelijk veel inspiratie en nog hele vele jaren toe. En alvast een dikke proficiat met hun 60 jarig huwelijk vandaag.

%d bloggers liken dit: