Renovatie gemeentehuis blijkt goede beslissing

KONTICH – Iedereen die in het dorp van Kontich komt, kan er niet meer naast kijken: de werken aan het gemeentehuis in Kontich centrum vlotten goed. De nieuwe raadzaal is heel herkenbaar in opbouw.

Er was, terecht, veel te doen over de beslissing om het gemeentehuis te renoveren in plaats van er een nieuw te bouwen, op dezelfde plaats. Het vorige gemeentehuis voldeed immers al langer niet meer aan de veiligheids- en toegankelijksnormen voor een openbaar gebouw, en bovendien zorgt de nakende integratie van OCMW- met gemeentediensten ervoor dat zowel het onthaal als de capaciteit om alle “back-office” medewerkers te huisvesten, uitgebreid moesten worden.

Nu de werken vlotten, wordt ook duidelijk welke resterende gebreken en dergelijke er nog opspelen. Zelfs met enkele recente tegenslagen, zoals bijvoorbeeld het feit dat de betonplaten in de vloeren veel te dun bleken te zijn, in vergelijking met de officiële plannen, blijken de meerkosten en de vertragingen heel goed mee te vallen voor werken van deze omvang.

” Op dit moment bevestigt de architect dat de prijs per vierkante meter voor deze verbouwing onder de € 1 000 zal blijven, terwijl een renovatie gemiddeld normaal eerder € 1 250 per vierkante meter kost. Het is bovendien zo dat renoveren altijd duurzamer is dan afbreken en iets nieuw bouwen,” zegt burgemeester Bart Seldeslachts. “De vertragingen van de werken blijven op dit moment beperkt tot maximaal enkele weken.”

%d bloggers liken dit: