Renovatie Vrijetijdscentrum De Nachtegaal in de gemeente Kontich

Vanaf 19 april 2020 sluiten de sporthal en het zwembad in de gemeente Kontich voor een grondige dakrenovatie. We maken van de gelegenheid gebruik om ook enkele andere zaken aan te pakken die ook om verbetering vragen vertellen ze in de gemeente. Het gebouw (sporthal en zwembad) dateert van de jaren ’70. Naast het feit dat door slijtage een renovatie zich opdringt is het gebouw niet meer conform de huidige verwachtingen.

Vanuit het lokaal bestuur Kontich proberen we te kijken naar manieren om op een energievriendelijkere manier onze activiteiten uit te voeren. Een degelijke isolatie van de daken is daarin onontbeerlijk. Tijdens de winter van seizoen 2018-2019 ervaarden we problemen met de waterdichting van het dak van de sporthal en het dak van de kleedkamers van het zwembad. We hebben deze problemen met kleine ingrepen snel proberen op te lossen, maar beslisten toen dat een grondige dakrenovatie niet lang kon uitblijven. Naast de problemen met het dak keken we ook naar andere zones en ruimtes die ook een renovatie kunnen gebruiken, of structurele problemen die we mits een kleine renovatie samen met de dakrenovatie kunnen aanpakken. In het voorjaar van 2019 startten we de procedure op om de renovatiewerken tussen mei en september 2020 uit te voeren. Op voorhand wisten we dat dit een krappe timing was om alles te realiseren.

Tot op heden zitten we echter nog steeds op schema. Begin februari stelden we Tectum aan als aannemer voor de werken. Samen met aannemer en architect bekeken we de werken en de planning. Alle info over de werken kan bekeken worden op de website www.kontich.be/renovatiedenachtegaal.

En voor meer vragen kan je ook een mail sturen naar vrijetijdscentrum@kontich.be.

%d bloggers liken dit: