Resultaten enquête markt

In het voorjaar hielden we een enquête over het organiseren van een (wekelijkse) markt in Hove. Hierbij alvast, in afwachting van een beslissing hierover, de resultaten ervan.

544 personen vulden de enquête in. 76% ervan vindt dat er nood is aan een markt in Hove, 78% is het eens met de stelling dat een markt het dorpsleven bruisender maakt.

58% vindt dat de markt wekelijks moet plaatsvinden, 30% verkiest een tweewekelijke en 11% een maandelijks frequentie. De beste dagen om in Hove een markt te organiseren zijn volgens de enquête de vrijdagvoormiddag (18%) of de zondagvoormiddag (15%).

Locatie

43% vindt dat de markt best doorgaat op het kerkplein, 21% in de dorpskern (Kapelstraat/Sint-Laureysplein), 20% aan de sporthal in de P. van Ostaijenlaan en 14% verkiest de Geelhandlaan. 78% meent dat het afsluiten van de locatie geen hinder vormt (voor het doorgaand verkeer). 56% zou te voet naar de markt komen, 40% met de fiets en 4% met de wagen. Geen enkele respondent gaf aan het openbaar vervoer te zullen gebruiken.

Producten

16% zou naar de Hovese markt komen voor bloemen en planten, gevolgd door confiserie, noten, olijven, specerijen en dergelijke (14%), vis (12%), groenten en fruit (12%), gevogelte (9%), zuivel (9%), textiel (8%) brood en banket (8%), vlees (7%) en koffie/thee (5%).

Iets meer dan de helft (56 procent) verkiest een gewone markt, 27 procent een markt met lokale producten, 10 procent een markt met producten die niet worden aangeboden in de Hovese winkels en 7 procent een biomarkt. 81 procent is van mening dat lokale producten van plaatselijke telers, handelaars of producenten een meerwaarde voor een markt zijn.

%d bloggers liken dit: