Resultaten testing OLFA Elsdonk bekend

Drie extra besmettingen, waarvan 2 met Britse variant

De testresultaten van de leerlingen uit OLFA Elsdonk in Edegem zijn bekend. Het testteam van het UZA stelde één besmetting met COVID-19 vast en twee extra besmettingen met de Britse variant. De besmettingen werden vastgesteld bij kinderen uit verschillende leerjaren.

“Onze aanpak lijkt de juiste te zijn. We hebben erger kunnen voorkomen door snel te handelen”, zegt burgemeester Koen Metsu. “De resultaten zijn beheersbaar en we kunnen een verdere impact vermijden. De school heeft hiermee ook bewezen dat zij door de coronamaatregelen correct toe te passen effectief veilig onderwijs kunnen aanbieden.”

In de loop van de namiddag werken we met de experten van het CLB en het Agentschap Zorg & Gezondheid verder aan een risico-analyse. Vanavond om 19 uur komt de taskforce van experten samen onder leiding van professor doctor G. Hans, het CLB, de betrokken scholen en de veiligheidscellen van de gemeentes Edegem en Kontich om het verdere plan van aanpak te bespreken. Ondertussen blijven de quarantainemaatregelen voor de leerlingen, leerkrachten en hun kerngezinnen doorlopen.

Eerdere berichten over de preventieve sluiting van OLFA Elsdonk zijn raadpleegbaar op: https://www.edegem.be/olfa-preventieve-sluiting

Foto: pixabay/fernando zhiminaicela

%d bloggers liken dit: