Rock Edegem pakt uit met Slongs, Internationals, De Mens en Discobar Galaxie

EDEGEM – Het jaarlijks tweedaags festival Rock Edegem op het Gemeenteplein is al aan zijn twintigste editie toe. Schepen Lawrence Vancraeyenest (N-VA): ‘Deze heuglijke hoogdag vieren we met een jubileumaffiche met tal van artiesten die de voorbije jaren ons podium al deden daveren. Verder houden we stevig vast aan de gekende ingrediënten: gratis toegang, budgetvriendelijke drankjes en een afvalarme organisatie.’

Op zaterdag 29 juni van 20 uur tot 1u30 kapen de DJ’s van Studio Brussel de speakers met de beste hits en meezingers van de laatste decennia met De Tijdloze Party. Zondag 30 juni trapt men af om 13u30 met het lokale talent ‘Babette’. Wie al eens naar MNM of QMusic luistert, heeft haar zeker al eens haar cover van Heyah Mama van K3 horen brengen. In Edegem brengen zij en haar band eigen materiaal.

Om 15 uur is het de beurt aan Slongs, het alter ego van . Charissa Parassiadis (40) Wie haar enkele jaren geleden samen met Halve Neuro op het Edegems’ podium zag performen, weet dat dit een feest wordt. Onlangs stelde ze een nieuwe plaat voor en nam ze ‘Wat je doet met mij’ op met Raymond van het Groenewoud. Na Slongs, maakt men we de (indie-) rockers in de toeschouwers los met Douglas Firs (16u45). Zij brengen hits als Judy, Shine ‘em up Shadie en Caroline.

Burgemeester Koen Metsu (N-VA): ‘Na Slongs neemt Internationals (18u15) het over, in Edegem geen onbekende. Heel wat jaren geleden zetten ze ons Park-Centrum verschillende keren in vuur en vlam tijdens de Parkavonden. Voor onze verjaardag halen ze hun instrumenten nog eens vanonder het stof. Deze negenkoppige band staat garant voor een tropisch, groovy feest.’ ‘De groep begon als oldschool ska-band met een vintage-geluid doorspekt met calyso-, reggae-, jazz- en Afrikaanse invloeden. Vancraeyenest: ‘Ook De Mens kent de weg naar Edegem goed. Eén van hun allereerste shows speelden ze in jeugdhuis Het Varken, op de tiende verjaardag van ons festival waren ze ook van de partij, en nu –tien jaar later– tekenen ze present voor onze twintigste verjaardag. Symbolischer kan het niet.’ Zij beginnen aan hun optreden om 20 uur. De Mens ontstond in 1992 toen ze hun debuutsingle Dit is mijn huis uitbrachten. Meteen daarna volgden hits als Irene en Jeroen Brouwers (schrijft een boek). In 2015, na de lancering van Nooit genoeg, werd toetsenist David Poltrock lid van De Mens, nadat hij ook al had meegewerkt aan diverse albums en de livetournee ter ere van de twintigste verjaardag van de band.

‘Ons jubileum sluiten we af met Discobar Galaxie (21u30). Zij vieren dit jaar hun 25-jarig bestaan. Na hun broeierige DJ-set een vijftal jaar geleden, sturen ze ook deze editie iedereen met een gelukzalig gevoel de zomer in. Discobar Galaxie is een dj-collectief uit Leuven . DJ’s Bobby Ewing, Lars Capaldi en Loveboat draaien disco en rapmuziek. Acid jazz en house. Soul en drum & bass. Madonna en The Prodigy Ze hebben naar schatting 1,24 miljoen draaiuren op de teller. Vorige maand verscheen hun intergalactische 7-inch vinylbox (met uitsluitend vinyl-singles) én een nieuwe driedubbele verzamel-cd Discobar Galaxie: 25 Light Years.

’Metsu: ‘Ons festival draait bijna volledig op vrijwilligers. Het is de enige manier om de toegang gratis te houden. Wie Rock Edegem eens van de andere kant (van de toog) wil beleven is heel erg welkom. We zoeken nog helpende handen op zaterdag 29 juni van 23 tot 2 uur en op zondag 30 juni van 13 tot 17 uur, 17 tot 20u30 of van 20.30 tot 23 uur.’ (EM)

%d bloggers liken dit: