Rode Kruis afdeling Duffel en Sint-Katelijne-Waver fusioneren

Vanaf 1 januari 2021 zijn de Rode Kruis afdelingen Duffel en Sint-Katelijne-Waver gefusioneerd. Sinds 2017 is er reeds een nauwe samenwerking tussen de beide afdelingen. Voorzitter Ronny Henin van de afdeling Duffel bevestigt dat afdeling Duffel al enkele jaren de preventieve hulpacties en de vorming op het grondgebied van Sint-Katelijne-Waver ondersteunde. Wilfried De Keyser, voorzitter van afdeling Sint-Katelijne-Waver, zorgde met een sterke ploeg medewerkers voor de 12 jaarlijkse bloedcollectes per jaar in Sint-Katelijne-Waver. Voortaan zullen we alles centraal aansturen vanuit één goed werkend afdelingscomité. Op deze manier geven we uitvoering aan de wens van Wilfried De Keyser die vele jaren voorzitter was van de afdeling Sint-Katelijne-Waver, zegt Ronny Henin die de eerste voorzitter wordt van de nieuwe fusie afdeling.

Ondertussen werd al het eerste hulpmateriaal, de ziekenwagen, het interventievoertuig, al het didactisch materiaal, nodig om de bevolking en de vele vrijwilligers EHBO opleiding te geven, ondergebracht op één centrale plaats. Het hulpdienstencentrum aan de Spoorweglaan 2 te Duffel, waar het Rode Kruis van Duffel al verschillende jaren een goede samenwerking heeft met de brandweer, is ondertussen uitgegroeid tot een goed uitgeruste locatie om hedendaagse opleidingen te geven en om snel en efficiënt de activiteiten zoals de bloedcollectes (totaal 20 per jaar) en preventieve acties (100-tal per jaar) uit te voeren.

Deze fusie geeft onze vele hulpverleners en vrijwillige medewerkers een nieuwe uitdaging om nog deskundiger en beter uitgerust onze bevolking in beide gemeenten ten diensten te staan. Onze ziekenwagen wordt tevens ingezet als rampenziekenwagen bij calamiteit en is 24u/24 oproepbaar bij ontplooiing van het medisch interventieplan.

Afdeling Duffel heeft ook reeds verschillende jaren een constructieve samenwerking met de Rode Kruis afdeling Putte. Zo zal de afdeling Duffel – Sint-Katelijne-Waver de preventieve acties en de EHBO opleidingen in de gemeente Putte blijven uitvoeren in nauwe samenwerking van de afdeling Putte.

Het Rode Kruis wil van deze gelegenheid ook gebruik maken om alle mensen die onze afdeling in 2020 steunden met een financiële gift van harte te danken. Immers omwille van corona kon onze grootste bron van inkomsten, de jaarlijkse stickerverkoop, niet doorgaan en is elke financiële ondersteuning meer dan welkom.

Als u beroep wil doen op onze diensten kan u ons bereiken op het GSM nummer 0495/20.56.91. En uiteraard doen we permanent een oproep aan u om als vrijwilliger onze ploeg te komen versterken.

Volgorde foto v.l.n.r.  Geert Gabriëls, Ronny Henin en Wilfried De Keyser

%d bloggers liken dit: