Rondom fort 5 in Edegem

EDEGEM – Vrijdag 5 april wandelden een veertigtal Edegemnaren met kroost , burgemeester Metsu en schepen De Leeuw het nieuwe natuurbelevingspad van Fort 5 in. Met erg kleine ingrepen werd natuur , spel en erfgoed bij elkaar gebracht. Het pad is leuk en avontuurlijk voor jong en oud.
Het bewegwijzerde pad brengt je bij allerlei speelelementen , natuurkunstwerken en bezienswaardigheden. Zo vind je er de houten zonnewijzer , een glijbaan , klauterdoorsteek, en stappaaltjes. Op de bloemenweide plaatst de gemeente binnenkort een vogelnest met een diameter van minimum drie meter en langs de wandelweg is ook de vogelkijkwand al helemaal klaar om de natuur te beleven.
Het pad loopt ook via het Speelbos dat in 2016 geconstrueerd werd.
Het reliëf werd niet aangetast in zijn bestaande uitvoering , de heuvels en putten kregen een gezamenlijke integratie.
Zoals met Fort 3 in Borsbeek kadert dit initiatief ook in het Fortenmasterplan. Onder meer de vernieuwing van de bioklas werd al gerealiseerd.
Het wandelpad krijgt speciale wegwijzers , nu nog niet alle ter plaatse. Je kan de wandeling zo op elk moment beginnen of afbreken en in het domein ook nog verder genieten van de historische waarde van het fort.  (Tekst en foto’s: Gust Charrin)

%d bloggers liken dit: