Samen Cultuur beLEVEN’ editie 2019 in de gemeente Hove

Maak kennis met het culturele leven in Hove! Op zaterdag 28 en zondag 29 september 2019 organiseren een aantal Hovese socio-culturele verenigingen en kunstenaars voor de tweede keer een cultureel ontmoetingsweekend onder de naam ‘Samen Cultuur beLEVEN’ in feestzaal Da Capo. Het Davidsfonds Hove organiseert elk jaar in september haar ‘Vers Geperst’, waarbij de leden hun jaarlijks lidmaatschap kunnen hernieuwen door de aankoop van één of meerdere boeken. Zij verwelkomen dan ook hun nieuwe leden. De laatste jaren vond deze ‘Vers Geperst’ telkens plaats tijdens het cultureel weekend, georganiseerd door de Dienst Vrije Tijd van het lokaal bestuur Hove. Echter werd in 2016 beslist om dit cultureel weekend slechts om de 2 jaar te organiseren.

De Hovese afdeling van het Davidsfonds nam daarom het initiatief om tijdens hun ‘Vers Geperst’ van 2017 andere culturele Hovese verenigingen uit te nodigen en er samen een cultureel evenement van te maken:

De eerste editie was een groot succes!  Dus ook in 2019 wordt een cultuurevent gepresenteerd met maar liefst 10 verenigingen:

Davidsfonds Hove; deHOVEnaar; Heemkundige Kring De Markgraaf; Kalligrafie ’t Kostershuisje; Kunstacademie Hove; Kunstkring De Geelhand; Parallax Fotokring; Paul van Ostaijenkring; Vision Fotokring; Radio Zuidrand; EN 6 plaatselijke kunstenaars met Karikadier – Ria Kaes; Vlaamse Bonsai Vereniging Antwerpen – Huub Behets; Els Beerten; Jack Ooms; Tine Stoop en Hilde Verbruggen. Tijdens dit weekend wordt er tevens onder impuls van de HOVEnaar een kleurwedstrijd ingericht voor klein en groot, jong en minder jong. Alle Hovenaars hebben in de maand september een mooie kaboutertekening van Rik Blomme in hun brievenbus gevonden. Deze kan ingekleurd worden en tijdens het evenement worden afgegeven bij de stand van de HOVEnaar. Elke deelnemer krijgt een kleine attentie, alsook een aandenken in kalligrafie! Per leeftijdscategorie wordt de mooiste tekening uitgekozen, die extra beloond wordt met een leuke prijs!

Tekeningen kunnen ook tijdens het weekend zelf nog bekomen worden.

Iedereen is welkom in zaal Da Capo (Lintsesteenweg 1A te Hove) op zaterdag 28 en zondag 29 september 2019 telkens van 11 tot 17 uur. Toegang is gratis en er is gelegenheid voor een gezellige babbel aan de bar.

%d bloggers liken dit: