Samen Cultuur beLEVEN op 28 en 29 september in Hove

HOVE – Samen Cultuur beLEVEN’, is een initiatief van Davidsfonds Hove, die haar ‘Vers Geperst’ voorstelt, in samenwerking met negen Hovese verenigingen: deHOVEnaar, Heemkundige Kring De Markgraaf, Kalligrafie ‘t Kostershuisje, Kunstacademie Hove, Kunstkring De Geelhand, Parallax Fotokring, Paul van Ostaijenkring, Radio Zuidrand en Vision Fotokring; en zes kunstenaars:Karikadier, Vlaamse Bonsai Vereniging Antwerpen, Els Beerten, Jack Ooms, Tine Stoop en Hilde Verbruggen. Dit alles met de steun van het lokaal bestuur Hove. Het is de moeite waard om zeker langs te komen. Dit alles vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 septembertelkens tussen 11 en 17 uur in feestzaal Da Capo aan de Lintsesteenweg 1A. De toegang is gratis. Wil je er meer over weten dan kan je altijd terecht bij lieve.duffeler@skynet.be. (SM)

De werkgroep Natuurpunt-VELT gaat  opnieuw natuurwerken verrichten in de Reukens. De Reukens wordt beheerd door het Agentschap Natuur en Bos (ANB). Maar kleine taken blijven soms wegens personeelsgebrek liggen.

Hier kan vrijwilligerswerk soelaas bieden. Op deze wijze voelen we ons ook meer verbonden met de natuur in onze eigen gemeente zeggen ze in Aartselaar. Centraal door de Reukens loopt een beek van de amfibieënpoel naar de Wullebeek. Daar schieten veel wilgjes op. We willen die beek en de poel open houden. Daarom moeten deze wilgen van tijd tot tijd gekapt worden. Natuurpunt doet daarom een oproep naar vrijwilligers.

Afspraak aan de picknicktafel langs het Reukenspad op zaterdag 21 september om 9u en tot 13u. Breng zeker werkhandschoenen mee en mogelijk ook een kleine boom- of handzaag, een bijltje of kapmes en een snoei- of takkenschaar. Wie overweg kan met een lichte kettingzaag én de vereiste veiligheidsuitrusting hiervoor heeft, mag deze ook meebrengen.

Natuurpunt zal zorgen voor een drankje en een hapje tijdens een pauze.

Meer info is te vinden bij Luk Smets op het tel  0477/ 66 94 32

%d bloggers liken dit: