‘Samen Inburgeren in de stad Lier’ is op zoek naar nieuwe  coaches

LIER – De afgelopen zes jaar sloten meer dan 130 volwassenen uit landen als Congo, Turkije, Portugal, Palestina, Syrië, Irak, en nog zoveel meer samen met hun kinderen vriendschapsbanden met zo’n 100 deelnemende Lierenaars. Vele van deze vriendschappen blijven na afloop bestaan.

“Daarom gaan we steeds op zoek naar nieuwe coaches voor het groot aantal anderstalige deelnemers dat zich ieder jaar inschrijven,” zeggen ze in de stad Lier. “We zijn fier op Samen Inburgeren in Lier”, zegt burgemeester Frank Boogaerts. “Het is een project dat ervoor zorgt dat mensen buiten de schoolmuren verder werken aan de kennis van het Nederlands en een netwerk opbouwen in onze stad. En ook voor de coaches is het een boeiend avontuur.”

Bij Samen Inburgeren wordt een Lierenaar coach van mensen die zich vanuit het buitenland hier zijn komen vestigen. Het duo gaat samen op stap, spreekt samen Nederlands en leert elkaars leefwereld kennen. Ze kiezen zelf wat ze doen en hoe vaak ze afspreken.  Ben jij een enthousiaste Lierenaar die graag nieuwe mensen leert kennen en nieuwkomers helpt bij hun integratie? Laat het ons weten! Info en inschrijven: integratie@lier.be, of het tel. 03/491 61 03.

×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to studio@radiozuidrand.be

× Heb je ons nodig