Samhain of de oorsprong van Halloween in het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom

Wil je De Schorre en haar natuur op een andere manier leren kennen? Laat je je graag verrassen door allerlei weetjes? Schrijf je dan in voor een unieke wandeling met huisgids Jan Vaeck.

Op 31 oktober neemt hij je opnieuw mee op een wandeling doorheen De Schorre met als thema de oorsprong van Halloween. Inschrijven is verplicht en kan vandaag nog via www.deschorre.be. Of het tel 03/880 76 00. Huisgids Jan werkte 30 jaar in De Schorre en kent het domein dan ook als zijn broekzak. Hij kent de namen van alle planten en bloemen, vertelt je meer over geneeskrachtige planten en neemt je mee in de wereld van de (planten)mythologie.

Op Halloween vertelt de gids je meer over de goden en heiligen die iets betekenden in het dagelijks leven rond deze periode. Het is niet de bedoeling om er een Halloweentocht van te maken met schrikeffecten (maar misschien toch wel verrassend). Het blijft een wandeling met verhalen en uitleg over rituelen.

Bij slecht weer wordt de wandeling geannuleerd. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Inschrijven op voorhand is verplicht. De wandeling begint om 20.30u en verzamelen zal gebeuren op het inkomplein, Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, Boom. De inkom kost je 5 euro per persoon.

Foto ┬ęDe Schorre

%d bloggers liken dit: