Schaatsen op natuurlijk ijs niet voor deze winter

REGIO – Na al eerdere meldingen om niet te gaan schaatsen op natuurijs van plassen, gemeentegrachten, provinciale vijvers of rivieren wil de provincie nog maar eens duidelijk maken dat het natuurijs op de meeste plaatsen nog lang niet dik genoeg is om er op te gaan schaatsen of glijden.

Liever geen toestanden in onze provincie zoals ze die gisteren nog hebben meegemaakt in Brugge waar een bejaarde man door het ijs is gezakt en ernstig gewond is geraakt.

“Dus willen we in onze provincie nogmaals aankondigen dat het natuurijs op de meeste plaatsen pas enkele centimeters dik is. En dat je eigenlijk een ijslaag moet hebben van om en bij de 12 cm om het echt vrij te geven voor veilig schaatsplezier. En als we de berichtgeving van het KMI erop nahouden zou de echte strenge vorst na vrijdag voorbij zijn. Dus schaatsten op natuurijs zal er de komende dagen en weken en waarschijnlijk ook deze winter niet meer inzitten,” waarschuwen ze bij onze provincie Antwerpen.

Wil je er toch meer informatie over dan kan je steeds terecht bij de gemeentelijke diensten van de gemeente waar je wil gaan schaatsen of ook via de website www.gezelligbuiten.be/schaatsen.

%d bloggers liken dit: