Schepen Albert Follens antwoord op de aanvallen van de oppositie in het dossier RUP Heihoefseweg in de gemeente Edegem

Vorige week en na een extra gemeenteraad was er een aanvaring tussen de meerderheid en de oppositie in de gemeente Edegem rond het dossier RUP Heihoefseweg. Bij de oppositie was vooral schepen Albert Follens dit keer de kop van jut.

Volgens Peter Verstraeten van Open VLD weigerde schepen Follens te antwoorden op vragen van de oppositie. Bij Sien Pillot van Groen klonk het als N-VA verwijt ons politieke spelletjes te spelen. Maar wij vragen aan het schepencollege meer engagement naar de gemeenteraad toe. Ook bij CD&V vertelde men ons dat ze geen antwoorden kregen op bv hun vraag omtrent de voet- en fietsweg waarbij inwoners van de Terelststraat worden onteigend. Regioradio Zuidrand ging ten rade bij de bevoegde schepen en kreeg volgend antwoord.  WAT BATEN KAARS EN BRIL……. (volgens het spreekwoord.

IN dit tienjarig proces werden over 3 legislaturen steeds alle wettelijke procedures strikt gevolgd. Op een raadscommissie van 17/9/2019 werden alle raadsleden over dit RUP uitvoerig geinformeerd. Na het openbaar onderzoek werden alle ingebrachte bezwaarschriften  via de GECORO in een 27 blz tellend document gebundeld tot 15  “type” bewaren (mobiliteit,waterhuishouding,parking,…….) die allemaal in extenso werden bestudeerd, en desgevallend bijgestuurd. en ter beschikking gesteld van alle raadsleden. De Chinese wijsgeer Confucius wist al meer dan 2000 jaar “ het is beter een kaars te ontsteken dan te klagen over de duisternis” Een  kaars van 600 000 euro als meerwaardebelastingsinkomst is inzonderheid in deze moeilijke coronatijden uiterst welkom om de gemeentefinancien  een duw in de rug te geven  volgens schepen Albert Follens in de gemeente Edegem.

%d bloggers liken dit: