Schepen Defoort stopt na verkiezingen met politiek

KONTICH – Heel wat inwoners in de gemeente Kontich zullen raar opkijken als ze dit horen. En ook wij moesten toch even 2 keer de vraag stellen of de info wel juist was. Maar de 35 jarige schepen Pieter Defoort van de politieke partij N-VA stopt na 6 jaar met politiek.

“Ik zet een punt achter mijn korte maar krachtige politieke loopbaan omdat ik meer tijd wil besteden aan mij echtgenote Jurryt en onze 2 kinderen Maud en Jasmijn. En daarnaast wil ik me meer gaan toeleggen op mijn job bij een Big Four Consultancykantoor. “Dat zegt de 35 jarige schepen zelf in de gemeente Kontich.

Hij werd lid van de politieke familie N-VA in 2010 en haalde bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen op de 4e plaats 326 voorkeurstemmen en werd 6 jaar lang schepen van Sport en financiën in de gemeente. Daarnaast werd hij ook directielid bij de financieringsintercommunale IKA.

“Ik heb me steeds goed gevoeld in deze functie,” zegt Defoort. “En ik heb het geluk gehad om mijn gemeente op een andere manier te leren kennen. Maar het is nu tijd voor iets anders. Ik denk dan aan bijvoorbeeld wat meer sporten of een eigen bedrijfje opstarten. En dus ook meer tijd voor vrouw en kinderen. Dus tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen zal ik niet meer opkomen op de N-VA kiezerslijst,” aldus schepen Pieter Defoort die in zijn korte politieke loopbaan vooral de uitbouw van het mooie nieuwe zwembad De Nachtegaal mee elan heeft gegeven en ook de gemeentelijke financiële schuld met meer dan 30 percent heeft kunnen helpen afbouwen.

“Uiteraard  kunnen de inwoners van Kontich-Waarloos op me blijven rekenen tot de komende gemeenteraadsverkiezingen,” sluit Pieter Defoort af.